Over mij

Mijn naam is Sabine Verhemeldonck en in 1996 ben ik afgestudeerd als logopediste aan de Katholieke Vlaamse Hogeschool te Antwerpen (de huidige Thomas More Hogeschool).

Ik startte mijn carrière in een logopedische groepspraktijk waar ik een 8-tal jaar werkzaam was. Ik combineerde deze job met een eigen zelfstandige praktijk en specialiseerde mij in die jaren in het behandelen van leerproblemen en spraak- en taalproblemen door het volgen van verschillende bijscholingen binnen deze domeinen.

Logopediepraktijk Sterk Sabine

In 2004 heb ik de groepspraktijk verlaten om voltijds in mijn eigen praktijk aan de slag te gaan. In 2009 werd de praktijk voor enkele jaren uitgebreid met een collega.

Om mij verder te verdiepen in het behandelen van kinderen met ernstige spraakklankstoornissen volgde ik in 2012 en 2013 de opleiding PROMPT (Prompts for Restructuring Oral Motor Phonetic Targets), een tactiel-kinesthetische benadering voor spraakmotorische problemen. Later, in 2016, werd ik de eerst gecertificeerde PROMPT-therapeute in Vlaanderen. Sindsdien assisteer ik ook bij de basisopleiding PROMPT van Prompt Institute.

Wat is Prompt?

PROMPT staat voor Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets. Het is een tactiel-kinesthetische benadering voor het behandelen van spraakklankstoornissen in holistisch kader voor communicatie. Met de PROMPT-techniek helpt de logopedist het kind met het vormen van de bewegingspatronen voor spraak, door het manipuleren van de gewenste spiergroepen. Zo kan een correct motorplan voor spraakbewegingen opgebouwd worden.

Logopediepraktijk Sterk

Na het volgen van de PROMPT-opleiding ben ik mij steeds meer in spraak en spraakklankstoornissen gaan verdiepen en volgde ik ook nog opleidingen rond fonologische stoornissen (Metaphon en Hodson en Paden), spraakontwikkelingsdyspraxie (DTTC en ReST) en oro-myofunctionele problemen (OMFT).

Het behandelen van complexe spraakklankstoornissen werd een echte passie en daarom besloot ik in 2021 om enkel nog kleuters met spraakklankstoornissen te gaan behandelen.

Na de jarenlange ervaring in de praktijk begon het te kriebelen om mijn kennis en ervaring ook te gaan delen met andere logopedisten. Daarom startte ik in 2019 met Sterk Academy (toen nog niet onder die naam). Ik organiseerde studiedagen rond PROMPT en nodigde ook gastsprekers uit. In 2021 werd het aanbod verder uitgebreid met online webinars en workshops en een online cursus over spraakmotorische stoornissen. In 2023 kwam daar De Spraakbooster bij, een online cursus voor logopedisten die hun succes in spraaktherapie willen verhogen .

Naast logopediste ben ik ook trotse mama van 2 opgroeiende tieners.

Even geduld...

Momenteel worden er geen nieuwe aanmeldingen meer aangenomen.
Wegens drukte is de wachtlijst eveneens gesloten tot april 2024.
Bestaande patiënten met een vraag kunnen contact opnemen via e-mail.